Generisk Zovirax Acyclovir 200/400/800mg

Zovirax er et legemiddel brukt i behandlingen av herpesinfeksjoner. Det inneholder aciklovir som hovedingrediens. Glaxo Smith Kline produserer dette legemiddelet og eier merkevarenavnet Zovirax. Denne medisinen er tilgjengelig både i tablettform og som suspensjon.

Brand(s): Cyclorax / Acivir
Manufacturer: Atlantic / Cipla

Hvordan Zovirax fungerer

Zovirax er tilgjengelig i form av vannoppløselige tabletter og suspensjon. Det inneholder aciklovir, som er et virusdrepende legemiddel brukt i behandling av herpesinfeksjoner. Herpesviruset forårsaker herpes simplex og herpes type II som også er kjent som kjønnsherpes og forkjølelsessår. Dette viruset kan også forårsake vannkopper og helvetesild. Viruset som er ansvarlig for vannkopper kalles varicella-zoster. Denne medisinen fungerer ved å forhindre formering av viruset ved å hindre det i å infisere flere celler i kroppen.

Medisinen blokkerer virkningen av virusenzymet kalt DNA-polymerase. Dette enzymet trengs for å kopiere det generiske materialet i viruset fra RNA til DNA. Acyclovir forhindrer virkningen av DNA-polymerase-enzymet og dermed stopper det viruset fra å infisere andre celler i kroppen.

Denne medisinen tas oralt for å behandle herpesinfeksjonene vannkopper og helvetesild. Det kan også brukes i behandling av kjønnsherpes og herpes simplex-infeksjoner hos mennesker med nedsatt immunsystem. Individer som har vært gjennom kjemoterapi, beinmargstransplantasjoner eller bruk av steroider trenger disse medisinene for å kjempe mot angrep av herpesviruset.

Denne medisinen finnes også som krem som skal påføres lokalt på kjønnsherpes og forkjølelsessår.

Bruk av Zovirax

Det brukes i behandling av helvetesild, vannkopper og kjønnsherpes, for å forhindre herpes simplex-infeksjoner hos mennesker med nedsatt immunsystem og i behandling av herpes simplex-infeksjoner i huden.

Forsiktighetsregler

Pass på at du inntar rikelige mengder væske når du tar Zovirax. Medisinen bør tas i periodiske tidsintervall som beskrevet på resepten. Kjønnsherpes er en seksuelt overførbar sykdom og risikoen for å overføre denne sykdommen til partnere opprettholdes selv om du bruker prevensjonsmidler som kondom. Man må unngå seksuelle aktiviteter inntil aciklovir har behandlet kjønnsherpes-infeksjonen.

Dette legemiddelet må brukes med forsiktighet hos eldre pasienter og hos pasienter med nedsatt nyrefunksjon.

Kontraindikasjoner

Acyclovir er kontraindikert hos pasienter som er allergiske mot virusdrepende legemidler.

Graviditet og amming

Denne medisinen kan gå over i morsmelken. Derfor må pasienter unngå amming ved bruk av aciklovir. Denne medisinen kan påvirke fosteret i morens livmor. Ikke bruk denne medisinen hvis du er gravid, med mindre legen foreskriver det.

Bivirkninger av Zovirax

Det finnes noen vanlige bivirkninger av Zovirax som inkluderer hodepine, svimmelhet, kvalme, oppkast, utmattelse, magesmerter og feber. Noen sjeldne og veldig sjeldne bivirkninger kan også oppstå hos noen få individer og inkluderer kortpustethet, forvirring, skjelvinger, og nedgang i antall hvite blodceller, røde blodceller og trombocytter.

Interaksjoner

Bivirkningene av denne medisinen kan øke hvis den brukes sammen med cyclosporin, probenecid, tacrolimus og cimetidin.

lever
støtte 24/7
Kommentarer / nye innlegg
April 10, 2015
Flott sted å kjøpe mine medisiner! Bestilte alt jeg trengte tre dager siden, og i dag er det kommet! Veldig enkelt og praktisk nettside.
April 23, 2015
Ble virkelig overrasket over hvor lang tid det tok levering, bare i to dager alt jeg bestilte var her. Kvaliteten på produktet er også stor. tusen takk!
May 8, 2015
Fantastisk sted å kjøpe alt jeg trenger. Alle mine problemer er borte, og jeg ikke engang tenke på dem!
Betalingsmetoder