Generisk Zithromax Azithromycin 250/500mg

Zithromax er et legemiddel brukt i behandlingen av sykdommer forårsaket av bakterielle infeksjoner. Det inneholder azitromycin som aktiv ingrediens. Produsent og innehaver av merkevarenavnet er Pfizer. Azitromycin er et bredspekter antibiotika og tilhører legemiddelklassen makrolid-antibiotika.

Brand(s): Azivista / Azit / Onazit
Manufacturer: Cadila / Concept / Elder

Virkemåten av Zithromax

Azitromycin eller Zithromax fungerer ved å forhindre rask formering av bakterier ved å skade proteinene som er essensielle for bakteriell vekst. Disse proteinene er nødvendige for at mikroorganismene skal kunne reprodusere seg og øke i antall. Når bakteriene ikke er i stand til å formere seg, vil kroppens immunsystem overvinne den bakterielle infeksjonen og drepe alle bakteriene.

Azitromycin brukes i behandling av øvre og nedre luftveisinfeksjoner, hudinfeksjoner, øreinfeksjoner og også seksuelt overførbare sykdommer forårsaket av klamydiavirus.

Bruk av Zithromax

Det brukes i behandling av lungeinfeksjoner inkludert øvre og nedre lungeinfeksjoner, kronisk bronkitt, mandelbetennelse, svelgbetennelse, øre- eller mellomøreinfeksjon, gonoré og milde til moderate tilfeller av tyfoidfeber.

Det brukes også i behandling av Lyme-sykdom.

Hvordan bruke Zithromax?

Zithromax foreskrives normalt av legen for daglig inntak. Doseringen avhenger av alvorligheten av infeksjonen; derfor må du alltid konsultere med legen din for riktig administrering av legemiddelet. Hvis du tar Zithromax i kapselform, må du ta dem en eller to timer etter et måltid. For å behandle klamydiainfeksjon trengs bare en dose. Medisiner for behandling av dårlig fordøyelse kan forstyrre absorberingen av azitromycin, derfor må man unngå å ta midler for fordøyelsen samme dagen som dette legemiddelet konsumeres.

Forhåndsregler

Denne medisinen kan føre til kolitt som igjen kan føre til dysenteri som kan resultere i blod i avføringen. Det er en risiko for at pasienter som tar azihromycin kan utvikle soppinfeksjoner som trøske. Konsulter med legen din for behandling av svekket immunsystem som et resultat av konsumering av dette antibiotikumet. Alltid lagre Zithromax-suspensjon i romtemperatur. Kast eventuelle rester av suspensjonen etter fem dagers bruk.

Bruk med forsiktighet hos pasienter med alvorlig nedsatt nyre- og leverfunksjon, hjertefeil og bradykardi, i pasienter med forlenget QT-intervall, ved forstyrrelser av kalium og magnesiumnivåer i blodet og ved den spesielle tilstanden myasteni.

Kontraindikasjoner av Zithromax

Denne medisinen er ikke tiltatt brukt hos barn under seks måneder, pasienter som er allergiske mot makrolid-antibiotika som erytromycin, pasienter med den sjeldne, arvelige sykdommen galaktoseintoleranse og hos barn som veier mindre enn 45 kg.

Graviditet og amming

Denne medisinen er kontraindikert hos gravide kvinner og også hos pasienter som ammer.

Bivirkninger av Zithromax

Vanlige bivirkninger av azitromycin er diare, kvalme, luft i magen og oppkast. Pasienter som tar Zithromax kan også plages med utmattelse, hodepine, svimmelhet, tap av appetitt, hudutslett og smaksforstyrrelser. Uvanlige bivirkninger av denne medisinen inkluderer munntrøske, forstoppelse, søvnløshet, brystsmerter, palpitasjon, nervøsitet, ødem og hepatitt. Sjeldne bivirkninger inkluderer vertigo og anormale leverfunksjoner.

Interaksjoner

Alltid fortell legen din at du bruker Zithromax. Denne medisinen skal ikke konsumeres sammen med ergotamin eller lignende medisiner. Bivirkningen kan øke hvis Zithromax konsumeres sammen med syklosporin, kolkicin, teofyllin og digoksin. Denne listen av interaksjoner er ikke fullstendig; alltid spør din lege eller farmasøyt for mer informasjon.

lever
støtte 24/7
Kommentarer / nye innlegg
April 10, 2015
Flott sted å kjøpe mine medisiner! Bestilte alt jeg trengte tre dager siden, og i dag er det kommet! Veldig enkelt og praktisk nettside.
April 23, 2015
Ble virkelig overrasket over hvor lang tid det tok levering, bare i to dager alt jeg bestilte var her. Kvaliteten på produktet er også stor. tusen takk!
May 8, 2015
Fantastisk sted å kjøpe alt jeg trenger. Alle mine problemer er borte, og jeg ikke engang tenke på dem!
Betalingsmetoder