Generisk Flagyl Metronidazole 200mg

Flagyl er et legemiddel beregnet for behandling av bakterieinfeksjoner. Medisinen inneholder metronidazol som hovedingrediens. Varemerkenavnet Flagyl tilhører selskapet Winthrop Pharmaceuticals.

Brand(s): Flagyl / Metronidazole
Manufacturer: Piramal / Vikram

Virkemåten til legemiddelet

Hovedingrediensen i dette legemiddelet kalles metronidazol, som er et antibiotika. Denne medisinen er også tilgjengelig i generisk form på markedet. Medisinen er effektiv mot sykdommer forårsaket av enkelte bakterier og protozoer. Flagyl fungerer mot infeksjoner ved å gripe inn i DNAet til bakterien og protozoen. Som et resultat av skade på DNAet til mikroorganismene, er det ingen spredning som ender opp med å fjerne infeksjonen. Denne medisinen er et bredspekter-antibiotika og er mest effektiv mot anaerobe bakterier. Disse angriper normalt tarmen, bekkenhulen og gommen. Flagyl kan også behandle åpne sår på beinet og trykksår. I høye doser kan det også behandle bakterielle byller i hjernen. Flagyl brukes dessuten som en del av den triple behandlingsmetoden for heliobacter pylori-infeksjon. Her brukes den sammen med protonpumpehemmene legemidler som omeprazol og lanzoprasol. Denne medisinen kan også behandle vaginale infeksjoner og fungerer også mot giardiasis.

Indikasjoner av Flagyl

Legemiddelet er indikert etter operasjon, blodinfeksjoner som sepsis, lungebetennelse, bukhinnebetennelse, cellulitt, åpne sår på beinet, trykksår, bakterielle vaginalinfeksjoner, amøbeinfeksjoner og magesår

Dosering

Alderen på pasienten, tilstanden på leveren og alvorlighetsgraden av infeksjonen bestemmer dosen av metronidazol. Følg instruksjonen gitt på resepten. Innta rikelig med vann når du tar denne medisinen. Den bør svelges hel og skal ikke tygges. Ikke avslutt behandlingen med mindre legen din ber deg om å slutte å ta medisinen.

Forhåndsregler

Ikke innta alkohol mens du tar Flagyl for behandling av infeksjoner. Unngå alkohol i minst 48 timer før og etter du inntar legemiddelet. Ikke kjør tunge kjøretøy eller bruk tungt maskineri etter å ha tatt tabletten. Medisinen kan midlertidig besvære dine mentale eller fysiske evner.

Bruk med forsiktighet ved

Nedsatt leverfunksjon, hepatisk encefalopati, sykdommer i sentralnervesystemet og den sjeldne blodsykdommen kalt profyri. Ikke bruk legemiddelet hvis du er allergisk mot metronidazol.

Graviditet og amming

Medisinen har ikke blitt betraktet som fullstendig trygg under graviditet. Ikke bruk legemiddelet hvis du er gravid med mindre legen din foreskriver det. Flagyl kan overføres til morsmelken og dermed til den nyfødte. Unngå medisinen med mindre du slutter å amme.

Bivirkninger

Noen vanlige bivirkninger kan oppstå, som diare, kvalme, oppkast, hodepine, svimmelhet, smaksforstyrrelser, tap av appetitt, tørr munn og tunge, hudutslett og ørhet. Uvanlige og sjeldne bivirkninger inkluderer hallusinasjoner, leversykdommer, depresjoner, slaganfall og perifer nevropati.

Interaksjoner

Unngå alkohol sammen med denne medisinen. Legemiddelet øker effekten av warfarin, så unngå bruk av dette sammen med Flagyl. Interaksjon med cyclosporin, fenytoin, litium og busalfan. Man må unngå å ta disse legemidlene med metronidazol.

lever
støtte 24/7
Kommentarer / nye innlegg
April 10, 2015
Flott sted å kjøpe mine medisiner! Bestilte alt jeg trengte tre dager siden, og i dag er det kommet! Veldig enkelt og praktisk nettside.
April 23, 2015
Ble virkelig overrasket over hvor lang tid det tok levering, bare i to dager alt jeg bestilte var her. Kvaliteten på produktet er også stor. tusen takk!
May 8, 2015
Fantastisk sted å kjøpe alt jeg trenger. Alle mine problemer er borte, og jeg ikke engang tenke på dem!
Betalingsmetoder