Generisk Diflucan Fluconazole 50/100/150/200mg

Diflucan er et legemiddel som brukes for behandling av soppinfeksjoner i kroppen. Det inneholder flukonazol som hovedingrediens. Innehaver av merkevarenavnet Diflucan er Pfizer. Medisinen tilhører den soppdrepende kategorien av legemidler.

Brand(s): Forcan
Manufacturer: Cipla

Hvordan fungerer Diflucan?

Diflucan er tilgjengelig i forskjellige former, som kapsler, suspensjon og infusjonsvæske. Disse inneholder hovedingrediensen flukonazol. Det er en medisintype som kalles triazol antifungalt legemiddel. Flukonazol brukes i behandling av infeksjoner forårsaket av sopp og gjærsopp.

Medisinen dreper soppen ved å gripe inn i cellemembranen. Legemiddelet forhindrer vekst av sopp ved å avverge den fra å produsere en substans kalt ergosterol. Hindringen av ergosterol-produksjon forhindrer soppen fra å lage åpninger i cellemembranen.

Cellemembranene er livsviktige for soppens overlevelse. Cellemembranen forhindrer lekkasje av det essensielle innholdet i soppcellene. Når det ikke er noen dannelse av cellemembran, dør soppcellene ut og flukonazolen kontrollerer infeksjonen. Flukonazol administreres via munnen eller intravenøs infusjon.

Bruk av Diflucan

Flukonazol brukes i behandling av fotsopp, ringorm, candida hudinfeksjoner, munntrøske, urinveisinfeksjoner, infeksjoner i hals og lunger og indre soppinfeksjoner. Det brukes også for behandling av skjedebetennelse, penisbetennelse og hos individer med AIDS. Det brukes dessuten for å forhindre soppinfeksjoner hos pasienter med svakt immunsystem på grunn av kjemoterapi og radioterapi.

Forhåndsregler

Medisinen må brukes med forsiktighet av pasienter med nyre- og leversykdommer, hjertesykdommer relatert til hjertefrekvens og rytmeforstyrrelser, av pasienter med forlenget QT-intervall og av pasienter med lave nivåer av kalsium i kroppen.

Medisinen er kontraindikert hos pasienter med allergier mot soppdrepende medisiner som ketokonazol, hos gravide kvinner og ammende mødre. Hvis du oppdager noen allergiske reaksjoner av medisinen, kontakt din farmasøyt eller lege umiddelbart.

Graviditet og amming

Medisinen må ikke brukes under graviditet eller amming. Flukonazol er utrygt både for mor og barn under graviditeten. Ta flukonazol kun etter resept fra lege. Medisinen kan dessuten gå over i morsmelken; derfor må ikke kvinner som ammer nyfødte ta denne medisinen.

Advarsler man må følge

Alltid ta medisinen med faste tidsintervall.

Bivirkninger av Diflucan

Vanlige bivirkninger av flukonazol er magesmerter, diare, luft I magen, hodepine, kvalme, oppkast, ørhet, leverforstyrrelser, hårtap, hudreaksjoner, høyt kolesterol, lave kaliumnivåer, smaksendringer og allergiske reaksjoner.

Interaksjoner

Diflucan må ikke tas sammen med medisiner som cisaprid og terfenadin. Effekten av warfarin økes ved bruk av flukonazol. Antibiotiske Rifampicin kan redusere effekten av flukonazol ved at blodnivåene senkes. Diflucan kan øke blodnivåene av syklosporin, fenytoin og diabetesmedisin som glipizid, teofyllin, tacrolimus, benzodiazepin etc.

lever
støtte 24/7
Kommentarer / nye innlegg
April 10, 2015
Flott sted å kjøpe mine medisiner! Bestilte alt jeg trengte tre dager siden, og i dag er det kommet! Veldig enkelt og praktisk nettside.
April 23, 2015
Ble virkelig overrasket over hvor lang tid det tok levering, bare i to dager alt jeg bestilte var her. Kvaliteten på produktet er også stor. tusen takk!
May 8, 2015
Fantastisk sted å kjøpe alt jeg trenger. Alle mine problemer er borte, og jeg ikke engang tenke på dem!
Betalingsmetoder