Generisk Clomid Clomiphene 25/50/100mg

Clomid er et legemiddel hovedsakelig brukt for behandling av kvinnelig infertilitet. Det inneholder klomifen som hovedingrediens. Legemiddelprodusenten som eier varemerkenavnet Clomid er Sanofi Aventis. Denne medisinen er godkjent av FDA.

Brand(s): Cifran / Cipract
Manufacturer: Alembia / Ranbaxy

Hvordan fungerer Clomid?

Clomid inneholder klomifensitrat som aktiv ingrediens av legemiddelet. Det er et anti-østrogenmiddel brukt ved problemer relatert til kvinnelig fertilitet. Det kan behandle fertilitetsproblemer ved å blokkere virkningen av østrogen og stimulere eggløsning i den infertile kvinnen. I løpet av en normal menstruasjonssyklus vil østrogennivåene stige. Dette østrogenet virker på den delen av hjernen hvor hypotalamusen sitter, og denne sender signaler til hypofysen om å stoppe frigjøringen av hormoner som fører til løsning av egg. Disse kalles follikkelstimulerende og luteiniserende hormoner, og er ansvarlige for å frigi egg fra eggstokkene.

Klomifen fungerer ved å blokkere østrogenreseptorene i hypotalamusen i hjernen. Dette stopper indirekte hypofysen fra å hindre utsendelse av FSH og LH. De stigende nivåene av FSH og LH øker sjansene for frigivelse av egg og eggløsning.

Hva brukes Clomid for?

Clomid brukes i behandling av infertile kvinner som har problemer med løsning av egg. Denne medisinen øker sjansen for eggløsning.

Hvordan ta Clomid?

Det er viktig å ta medisinen som foreskrevet av legen. Gynekologen forteller deg når i løpet av menstruasjonssyklusen din du skal starte å ta medisinen. Tabletten skal svelges med vann. Ta medisinen til samme tid hver dag. I tilfelle du glemmer å ta medisinen din, alltid konsulter med lege siden det kan være nødvendig å endre behandlingsplanen. Ikke foreta overdosering på egenhånd.

Prøv å hengi deg til seksuelle aktiviteter hver dag eller hver andre dag mens du tar denne medisinen til det har blitt bekreftet at eggløsning har forekommet. Du kan overvåkes med ultralyd, og i tillegg kan det være nødvendig med blodprøver.

Forsiktighetsregler

Det er risiko for å utvikle alvorlige komplikasjoner hvis denne medisinen misbrukes siden der er mulighet for overstimulering av eggstokkene. Hvis du føler noe bekken- eller mageubehag, tunghet i nedre region av magen, pustebesvær eller redusert behov for vannavlating, alltid prøv å kontakte legen din øyeblikkelig. Ikke ta denne medisinen i mer enn fem dager i hver syklus. Ikke overdoser denne medisinen.

Denne medisinen kan forårsake sløret syn for en kort periode etter inntak. Det kan være vanskelig å kjøre bil eller bruke tunge maskiner etter å ha tatt dette legemiddelet.

Det er sjanse for flerbarnsgraviditet og svangerskap utenfor livmoren etter å ha unnfanget med fertilitetsbehandling fra dette legemiddelet.

Grunnet høy risiko for eggstokk-kreft med denne medisinen, bruk ikke legemiddelet i mer enn seks sykluser.

Ikke bruk Clomid ved:

  • graviditet
  • polycystic ovarialt syndrom
  • historie med leversykdom
  • blødning fra livmor
  • svulster i livmor

Graviditet og amming

Denne medisinen må ikke tas av gravide kvinner. Det er kjent at denne medisinen reduserer produksjonen av brystmelk. Alltid konsulter med legen din før du tar medisinen mens du ammer nyfødte.

Bivirkninger av Clomid

Bivirkningene ved bruk av klomifensitrat inkluderer hetetokter, ubehag med bekken, forstørrede eggstokker, ubehag med brystene, overstimulering av eggstokkene, tretthet, depresjon og slagtilfeller, blødninger mellom menstruasjonsperioder, visuelle forstyrrelser og nervøs spenning.

lever
støtte 24/7
Kommentarer / nye innlegg
April 10, 2015
Flott sted å kjøpe mine medisiner! Bestilte alt jeg trengte tre dager siden, og i dag er det kommet! Veldig enkelt og praktisk nettside.
April 23, 2015
Ble virkelig overrasket over hvor lang tid det tok levering, bare i to dager alt jeg bestilte var her. Kvaliteten på produktet er også stor. tusen takk!
May 8, 2015
Fantastisk sted å kjøpe alt jeg trenger. Alle mine problemer er borte, og jeg ikke engang tenke på dem!
Betalingsmetoder